Hats / Mutsjes

mutsjes_introCute and very easy hats after a pattern from The Purl Bee. They are worked in the round with a circular knitting needle (40cm length). These hats are made of Lana Grossa Bingo wool with a needle nr 5. A stash of 50g is enough for an entire hat (3-6 months). You can also easily make a different size. The site Tot Toppers have a nice hat sizing chart. Just check your gauge, calculate how many stitches you have to cast on and off you go!

Experience taught me that if you make a hat in the shown pattern (alternating 1 knit, 1 purl), it can also serve smaller heads. The hat for a 3 to 6 month old baby will also suit a newborn perfectly.

compilatieSchattige en erg makkelijke mutsjes naar een idee van The Purl Bee. Ze worden in de rondte gebreid met een rondbreinaald van 40cm lengte. Deze zijn gemaakt van Lana Grossa Bingo wol, met een naald nr 5. Eén bolletje van 50gr is genoeg voor een heel mutsje (3-6 maanden). Je kan deze muts ook makkelijk in andere maten maken. De website Tot Toppers hebben een mooie tabel op hun site met handige maten. Even een stekenproef maken met de wol die je wil gebruiken, uitrekenen hoeveel steken je nodig hebt en starten maar!

mutsjes

De ervaring leert wel dat als je een muts in een steek als deze maakt (afwisselend 1 rechts, 1 averechts), ze ook voor kleinere hoofdjes kan dienen. De mutsjes voor een 3 tot 6 maanden oude baby passen ook perfect voor een pasgeboren kindje.

Geef een reactie