Broer en zus

broer en zus introEindelijk! Eindelijk heb ik mijn truitjes voor de kindjes “broer en nieuw zusje” kunnen afleveren bij het bedoelde adres. En dat betekent dat ik ze nu hier ook kan showen. Want zeg nu zelf: het eerst op internet zien en ze dan als cadeautje krijgen… Dan is de verrassing er toch wel wat af.

1Ik heb veel plezier beleefd aan het breien van deze vestjes. Ik begon met het roze vestje dat voor 3 tot 6 maanden is. daarna was ik zo enthousiast dat ik meteen nog een vestje maakte voor 1 tot 2 jaar. Het leuke met die kleine dingen is dat je zo ontzettend snel resultaat hebt! Heerlijk! En nog leuker aan deze vestjes is dat ze uit 1 stuk zijn gemaakt, waardoor je alleen nog maar de zijnaden hoeft dicht te maken. Géén mouwen aanzetten, géén schouders in elkaar naaien! Hoe leuk is dat?

2Beide breiwerkjes zijn gemaakt van het gratis patroon  “Ribbed Baby Jacket” via Ravelry.

3

Voor het kleine vestje heb ik roze kleur voor de body gebruikt, en een donkerder roze voor de brede boord. Omdat de randjes vanonder en aan de mouwen wat omkrulden heb ik er in die zelfde donker roze wol een picot-randje aangehaakt. Als afwerking twee simpele lichtroze bloemetjes gehaakt en twee knoopjes er op gezet.

4

Voor het groene vestje heb ik bij de opstart meteen een boord van 2 x 2 steken voorzien tegen het omkrullen en heb dit herhaald bij de mouwen door de laatste 6 steken steeds rechts te breien. Halverwege twee donkere strepen om het grote vlak te breken en 4 grotere, ruwe houten knopen als afwerking.

5

7 thoughts on “Broer en zus

 1. Pingback: Gestreept vestje | Let's Craft!

  • Dank je Rose :-)
   Ik heb zelf een Nederlandse vertaling gemaakt, en kijk even of ik deze op ravelry.com bij het patroon mag voegen. Op die manier kan iedereen er makkelijk aan in het Nederlands.
   Tot het zo ver is denk ik dat het makkelijker werkt als je me even een mailtje stuurt via het contactformulier van deze blog, dan kan ik je via die weg makkelijk een antwoord sturen ivm de vertaling.
   Groetjes!

Geef een reactie