Project bag / Project tas

projectbag_inroDid I already tell you about Pinterest? It is an online visual pinboard and I must confess that it is very addictive. Come and have look at my boards or click the button in the bar to the right of this text.

So, a while ago I found a nice tutorial for a handy bag on Pinterest. All credits to the blog 2littlehooligans! This bag is ideal for my current crochet and knitting projects and easy to take along. But what excites me the most is that this bag has so many pockets! Two large side pockets on the long sides where you can put your pattern, scissors and more. On the short side of the bag there is storage for crochet and knitting needles. So you always have everything at once at hand. Totally my thing!

projectbag4

I have made ​​some adjustments to my taste. I fitted the side compartments with a wooden button in the center, behind a push-button. That turned out to be more useful than a loop for the wooden button itself. I also attached the handles on the outside instead of on the inside. This seemed convenient (but oh dear, if you take a close look at the images you’ll see that I made a mistake at the moment I attached one of the handles to the bag.. I still have to undo it).

If I would make me another bag I would try to make the handles firmer, by sewing a cord inside it. Also the sides of the bag are a bit thin, next time I’ll use a thicker layer of Fiberfill.

Other than that, the pattern is really easy to put together and it is also easy to adjust in size.

projectbag1Had ik al verteld over Pinterest? Het is een online visueel prikbord en ik moet bekennen dat het erg verslavend werkt. Als je wilt kan je eens komen kijken bij mijn borden via gegeven link of via de knop in de balk rechts van deze tekst.

Maar dus, een tijdje geleden vond ik daar een leuke tutorial van een handige tas. Alle credits en lof is overigens voor de blog van 2littlehooligans. Deze tas is ideaal om de lopende haak- en breiprojectjes in op te bergen, en om ze makkelijk mee te nemen. Maar wat nu net zo leuk is, is dat dit tasje allerlei opbergvakjes heeft! Twee ruime zijvakken op de lange kanten waar je je patroon, schaar, meetlint en meer in kwijt kan en aan de korte kant is er opbergruimte voor haak- en breinaalden. Zo heb je steeds alles in één keer bij de hand. Helemaal mijn ding!

projectbag3

Ik heb wel enkele aanpassingen naar mijn smaak gemaakt. Zo voorzag ik de zijvakjes van een houten knoop in het midden met daarachter een drukknopje. Dat bleek toch handiger dan een lusje voor de houten knoop zelf. Ook heb ik de handvaten aan de buitenkant vastgemaakt in plaats van aan de binnenkant. Dit leek mij handiger. (Oh dear, als je goed naar de foto’s kijkt zal je zien dat ik een handvat gedraaid heb vastgemaakt. Dat zal ik nog eens moeten losmaken en overdoen…)

Als ik het tasje nog eens opnieuw zou maken opteer ik toch voor een verstevigend koord in de handvaten want deze voelen nu wat slap aan. Ook vallen de wanden wat in, dus ik wil volgende keer een dikkere laag fiberfill gebruiken voor de wanden.

Verder zit het patroon echt heel makkelijk in elkaar en is het ook simpel aan ta passen qua grootte.

6 thoughts on “Project bag / Project tas

  1. Ziet er erg mooi uit! De veranderingen die je hebt gemaakt komen goed tot zijn recht. Handige tas trouwens!

    Erg leuk hoor.

    Daniel.

    • Dank je!
      Ja handige tas ja, ook goed toepasbaar in steviger materiaal en ander formaat voor bvb ander hobbymateriaal of wat dan ook..

Geef een reactie