Warme babydekens

babydeken_introHelp! Een echte babyboom overvalt mn vrienden- en familiekring. Ik vind het heel leuk om dan vanalles te maken, maar zo veel tegelijk! Dus zoals bij mij thuis de traditie is, maak ik zo goed en zo kwaad als ik kan een geboortepakket voor ieder aankomend kindje. Je zal dus nog heel wat baby-items voorbij zien komen de komende tijd, want ik heb nog heel wat werk. Wees gerust, het is niet de bedoeling om er een baby blog van te maken, maar mijn focus ligt nu even hier op.

Drie jaar geleden stopte de handwerkwinkel in ons dorp ermee en hielden ze een grote uitverkoop. Er lag nog heel veel wol en katoen, vooral van Lana Grossa, dat mijn moeder, mijn nicht en ik aan een spotprijs hebben kunnen kopen. Waardoor ik nu nog met bergen wol zit…

IMG_0171Waarbij we zijn aangekomen bij het idee om een babydekentje te maken… Want die kosten erg veel in de winkel en hier ligt heerlijk dikke, zachte wol.

babydeken1Ik heb afmetingen opgezocht van dekentjes die ze in de winkel verkopen en ben afgegaan op de afmetingen van 70 x 100cm. De Wol is “Dasolo” van Lana Grossa (87% Merino extrafine, 13% Polyamide). Deze wordt jammer genoeg niet meer geproduceerd. Verder heb ik een patroon gebruikt dat je terugvindt op Mam’zelle Flo’s blog. Aan de buitenkant heb ik, na het instoppen van alle draadjes, een rand van 3 toeren vasten gehaakt.

Dat ging zo goed dat ik er nog een tweede heb gemaakt. Voor mezelf. Tenslotte krijgt nu iedereen vanalles mooi zelfgemaakt, en tegen dat de tijd daar is dat ik zelf kinderen krijg heb ik er waarschijnlijk geen tijd meer voor…

babydeken2Et Voilà!

2 thoughts on “Warme babydekens

    • Wiiii dank je wel :-) Ze waren ook erg leuk om te maken. Ben blij dat ik er een voor mezelf heb gehouden!

Geef een reactie