Voor het goede dierendoel

dierenthuisje_introHaken en breien voor een goed doel…

Sinds kort hebben mijn nicht en ik onze creatieve impulsen ten dienste gesteld van vzw het Dierenthuisje. Al acht jaar lang vangt dit kleine opvangtehuis in Brecht dieren uit andere asielen op die omwille van ouderdom, fysieke problemen of emotionele trauma’s zo goed als geen herplaatsingskansen hebben en daardoor als eerste in rij staan om geëuthanaseerd te worden.

Het gaat vooral om katten, maar ook hondjes en kleinvee vinden er een thuis: momenteel huisvest het Dierenthuisje zo’n vijftig katten, een tweetal hondjes, enkele hangbuikzwijnen en een hele rits konijntjes, kippen en hanen. De echte zorgenkindjes onder hen worden onder de vaste inwoners van het opvangtehuis opgenomen, de andere dieren kunnen in deze rustige, liefdevolle omgeving hun adoptie afwachten.

Samen met Sonja en Peter, de drijvende krachten achter het initiatief, woont deze hele bende in een huis met ruime tuin. De katten en honden lopen lekker los, en zo wordt hen de ellende en stress van een leven in asielhokken bespaard.

IMG_6843

Zo kwam deze lieverd vanuit het Dierenthuisje bij mijn nicht wonen.

Onlangs echter is het voortbestaan van het Dierenthuisje in gevaar gekomen: van de huisbaas hebben Sonja en Peter te horen gekregen dat ze in januari 2014 hun huis uit moeten. Daarmee is een race tegen de tijd ingezet: in minder dan een jaar moet een geschikte huisvesting gevonden worden. Om die te kunnen betalen is er een grote inzamelactie gestart.

En zo komen we bij het haken terecht! Want wat is er leuker dan jezelf heerlijk creatief bezighouden en er tegelijkertijd een goed doel mee steunen? We hebben al verschillende sjaals gebreid en gehaakt, die ten voordele van het Dierenthuisje verkocht zullen worden.

Een overzicht van onze creaties:IMG_6831

Lekker warme sjaals om twee keer om je nek te draaien aangezien de winter maar blijft voortduren.

IMG_6821Mooi gepresenteerd door onze bereidwillige Marie-Antoinette.

IMG_6825 copy
Nog een pareltje van mijn nicht:

IMG_6861
IMG_6867

Mocht je zelf ook graag je steentje willen bijdragen: neem gerust eens een kijkje op de website van het Dierenthuisje om te zien hoe je kan helpen: http://www.hetdierenthuisje.be/red-het-dierenthuisje

 

2 thoughts on “Voor het goede dierendoel

Geef een reactie