Duizend Vragen Deel 1

duizendvragenIk probeer steeds 5 van de duizend vragen te beantwoorden uit het boekje dat bij de Flow zat in issue 4 – 2015.
Flow is een tijdschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en simpeler leven. Alle credit dus aan Flow magazine en Daniëlle Bakhuis voor de tekst.


1. Met wie kun je het best opschieten?

Met mensen die oprecht en authentiek zijn, met respect naar de ander. Ik moet me veilig voelen, want ik ben niet altijd zo’n sociale held. Ik ben snel onzeker.

2. Waar besteed je veel tijd aan?

Dagdromen en traag zijn. Ik heb tijd nodig om de dingen te verwerken denk ik. Ik betrap me er vaak op dat ik niet doelmatig bezig ben maar de tijd aan het rekken ben of aan t dromen ben. Verder besteed ik veel tijd aan prullen, knutselen/craften en op de pc werken (allé ja, werken is soms een groot woord)

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Onnozele die ik niet zie aankomen. De Zweudse cheuf van de muppets met de chocolate moose bvb, daar ben ik echt eens in blijven hangen. Of mentaal-visuele voorstellingen van figuurlijke uitspraken. Ik zie dan al weer allemaal gekke dingen gebeuren. Haha (ik begin al weer te grinniken bij het idee)

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

oei ff nadenken… Wel meerdere kleine dingen, maar de uitschieter is toch de laatste fase van mijn inwerking op mn nieuwe werk: zelf telefonie mogen bedienen. Spannend maar ook heel leuk, want ik weet dat ik het kan. Dat was twee weken geleden. Ik heb er helemaal zin in.

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Ja! Veel te snel zelfs naar mn zin. Dat komt omdat sterke emoties bij mij ook sterk binnenkomen, en ik als reactie daarop tranen in m’n ogen krijg. Dat kan gaan om verdriet, blijheid, schaamte,… En ook als ik boos ben. En dat is jammer want je merkt meteen dat mensen je standpunt minder serieus nemen. En als dat gebeurd word ik nog bozer (en ga als gevolg vaak nog harder janken).
Ik zou liever minder snel huilen in het bijzijn van anderen. Niet omdat ik huilen als niet stoer ervaar, maar omdat ik begin te huilen als het er voor mij echt toe doet en ik dan net minder mijn punt kan duidelijk maken.

Geef een reactie