Duizend Vragen Deel 2

duizendvragenIk probeer steeds 5 van de duizend vragen te beantwoorden uit het boekje dat bij de Flow zat in issue 4 – 2015.
Flow is een tijdschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en simpeler leven. Alle credit dus aan Flow magazine en Daniëlle Bakhuis voor de tekst.


6. Waar bestaat je ontbijt uit?

Een stevig ontbijt ’s ochtends, dat is gezond? Euh, ja, misschien voor sommigen, maar mijn maag is nog niet wakker meteen na het opstaan. Dus een beetje yoghurt of een boterham-on-the-go net voor ik vertrek naar m’n werk en dan onderweg honger natuurlijk…
Ik herinner me ineens dat ik dat als kind al had, en dus al frullen aan je boterham tijdens het laatste stukje van de les om daarna te ontbijten tijdens de kleine speeltijd :-)

7.Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Mijn liefje!

8. Waarin lijk je op je moeder?

In heel veel. Vooral anderen merken dat vaak op. Bij het opnemen van de telefoon wordt er getwijfeld en uitspraken worden vaak aan haar gelinkt. En ook wel wat uiterlijk.
Sinds ze een paar maanden geleden is overleden vallen de overgenomen gewoonten en uitspraken me des te meer op, en niet omdat anderen me dat vertellen. Soms denk ik wel eens “wil ik niet te veel op haar lijken om haar te vervangen?”. Misschien. Misschien niet. Maar ze leeft wel in mij voort. Omdat ze mijn moeder is. Ik zal haar dus nooit helemaal kwijt raken.

9. Wat doe je ’s ochtends als eerste?

Naar de WC rennen! Daar sta ik speciaal voor op. Soms kruip ik er dan nog even in, wat meestal een heel slecht plan is op een werkdag. Maar dat bed ziet er dan zo lekker uit – nog warm en zacht – dat ik er toch vaak voor zwicht, om er later met geschokte spoed weer uit te springen na een blik op de klok en een sprintje te trekken naar het station.

10. Ben je een goede voorlezer?

Ik wíl graag een goede voorlezer zíjn. Als schoolganger hakkelde ik altijd enorm tijdens het voorlezen en tegen mijn 21ste wilde ik daar wat aan doen. Ik begon m’n jongere broer (die niet graag las) voor te lezen uit Harry Potter. Eerst hakkelend en toen steeds vlotter. Ik heb de eerste 5 delen integraal voorgelezen. Daarna vond ik van mezelf dat ik kon voorlezen. En is mijn broer beginnen lezen sindsdien.

 

Laten we vragen uitwisselen! Beantwoord jij ook 1000 vragen (of minder)? Inspireer anderen met jou ervaringen door erover te vertellen, te linken of jouw antwoorden hieronder in de comments te zetten!

Geef een reactie