Quilt quilt

IMG_20150904_143208b

Toen ik een jaar geleden in een winkel werkte waar ze ook stofjes verkochten, werd ik gaandeweg op sommige patroontjes helemaal verliefd. Stofjes kopen zonder doel mag ik niet meer van mezelf. Ik moet echt een kant en klaar project hebben dat ik meteen ga uitvoeren, anders blijven de stofjes liggen (en ik heb er al veeeeel te veel).
Maar toen er ook nog eens een actie kwam in de winkel van 2+1 gratis heb ik me toch maar laten gaan. Het einddoel was ineens helder duidelijk: ik zou een quilt maken voor m’n moeder die ze op schoot kon leggen als ze op was en in haar stoel kon zitten!

IMG_20150904_143611

Ze heeft zelf een paar stofjes gekozen die ze het mooiste vond, en daar heb ik dan een mooi geheel omheen gekozen en verzonnen. Het zijn roze, oranje en turquoise kleuren.

Maar er lagen NOG mooie stofjes in de winkel in dezelfde stijl maar met een ander kleurenpalet… Het werd dus al snel een tweeling quilt. Want ja.. Stofjes met dezelfde patronen maar andere kleuren.. en ’t waren er zo veel die mooi waren… Daar kon ik niet aan weerstaan! (voorspelbaar he?)

IMG_20150825_160752

De roze heb ik in zeer rap tempo af proberen te maken, want ik zag m’n moeder snel achteruit gaan en wilde dat ze nog van de quilt kon genieten. Gelukkig is dat (op de omboording na) nog gelukt. De andere quilt is daarna onafgewerkt blijven liggen. De laatste tijd komt het er weer van om er wat aan te werken.

IMG_20150825_154546

Alvast een tip van de sluier hoe ze er uitzien krijg je dus in deze post. Als ze helemaal af zijn maak ik er een Tadaaah-post van (de beste naam-uitvinding van Lucy van Attic 24).

Geef een reactie