Duizend Vragen Deel 4

duizendvragenIk probeer steeds 5 van de duizend vragen te beantwoorden uit het boekje dat bij de Flow zat in issue 4 – 2015.
Flow is een tijdschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en simpeler leven. Alle credit dus aan Flow magazine en Daniëlle Bakhuis voor de tekst.


16. Hoe oud hoop je te worden?

Oud! 85! En als verschrompeld omaatje verhalen vertellen. Onzin verhalen en wijze verhalen. Uit de grond van m’n hart en het diepst van m’n tenen. Een Madré de Familias zijn. Een wijze vrouw zijn. Bezielen.
En léven.

17. Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

Vakantie(s) in Delft. Met m’n mooie jurkje aan, spelen op straat, altijd mooi weer, elke dag een ijsje, zotte acties met m’n tante, vla, vlokken en de oude binnenstad. Vooral altijd mooi weer.

18. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

Totaal verscheurend en machteloos. En ín-triest. Ik wil me dat gevoel voorlopig niet meer voorstellen. Stop.

19. Had je liever anders willen heten?

Vroeger vond ik “Maaike” veel mooier klinken. Het had iets sierlijk, terwijl veel mensen om mij heen er in slaagden mijn eigen naam als een blatende geit te doen klinken. “Maareiiiikeeuuhh!” Tsjah… Niet leuk maar dat zouden ze toch met elke andere elegante naam ook gedaan hebben denk ik ;-)

20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

Oei oei… Mag hier “bijna alles” komen te staan? Ik heb me heel lang hééél klein gevoeld. Ik plaatste mezelf automatisch altijd onder alle anderen. Gelukkig is dat nu al wel anders, ik ben flink gegroeid (ok, vooral figuurlijk dan), maar het blijft een werkpunt. Maar ik heb me nog nooit zo over-all zeker gevoeld dan nu. Heerlijk! Ik ben me er erg bewust van en geniet van het gevoel.

 

Laten we vragen uitwisselen! Beantwoord jij ook 1000 vragen (of minder)? Inspireer anderen met jou ervaringen door erover te vertellen, te linken of jouw antwoorden hieronder in de comments te zetten!

Geef een reactie