Nieuw jaar, nieuwe moed

wp-1461794809266banner

Een paar jaar geleden zocht ik meer uitdaging in het breien en toen ik voor het eerst sjaals in “laceknitting” zag, was ik verkocht. Ik begon toen aan twee sjaals met veel goede moed, maar zoals bij elk werkje kom je een struikelblok tegen, en in het geval van de twee kant-sjaals heeft het werk zeker twee jaar stil gelegen, tot nu.

Aangezien ik me ondertussen heb voorgenomen pas iets nieuws te gaan breien wanneer een vorig project af is, moest ik er toch wel weer eens aan beginnen. En het gaat goed! Nu ik best veel tijd heb in de trein, onderweg naar m’n werk, heb ik de fouten uit sjaal nr 1 gehaald en ben ik ondertussen veel verder gekomen dan ik had gehoopt op korte tijd. Het einde begint zelfs in zicht te komen! Stel je voor…

image

Wat mij erg heeft geholpen om het overzicht te bewaren is het opschrijven van het patroon in zelfverzonnen symbooltjes. Dit gaf mij een veel beter visueel overzicht. Een combinatie van bolletjes en streepjes

Sjaal nr 1 in wording ziet er ondertussen zo uit. Ik postte er eerder al eens iets over op Instagram

image

 

Geef een reactie