Terugblik op 2016

Wat vooraf ging…

Het breien en handwerken heeft me de afgelopen jaren erg geholpen toen mijn hoofd vol angstige gedachten en verdriet zat. Het heeft een ritme en het vaste patroon om te volgen wat de activiteit mooi begrensd. Dit gaf mij het gevoel creatief bezig te zijn en de voldoening van productief te zijn. Je kan het gerust brei-therapie noemen. (Note: Toen ik na 2 jaar net uit mijn burn-out begon te raken heb ik mijn moeder aan kanker verloren.)
Mijn breiwerk ging in die periode ook overal mee naar toe. Het hielp me een houding te geven wanneer ik in sociaal gezelschap verkeerde en maakte me rustiger als ik niet wist waar ik met mezelf naar toe moest. Dit is ook meteen de reden dat je op mijn blog zo veel breiwerkjes tegenkomt.

Gelukkige honger

Door mijn verandering van werk, relaxte collega’s en door mijn fantastisch lief ben ik dit jaar meer en meer beginnen ontdooien. Voor het eerst in hele lange tijd begin ik me weer blij en echt gelukkig te voelen. Er vallen een heleboel (gevoels-)dingen op hun plaats en het acute verdriet lijkt verteerd te raken. Er zijn zo veel (kleine) mooie dingen in de plaats gekomen waar ik werkelijk dankbaar voor ben :)
Ik merk dat ik m’n brei-safety-net niet meer zo nodig heb, en er begint weer ruimte te komen om vrijere kunstzinnige dingen te kunnen gaan doen. Er is weer plaats in mijn hoofd en ik heb creatieve honger. En dat voelt super goed! Yay!

Voornemens (!) voor volgend jaar

Dus daarmee komt er een duidelijk voornemen voor 2017 naar voren (en ik ging niet aan “goede voornemens voor het nieuwe jaar” doen! ). Terug schetsen en prints maken, weer met kleuren gaan werken, projecten opzetten en misschien ga ik zelfs schilderen! Ik zet mijn veilige begrenzingen weer opzij om terug te kunnen gaan creëren en damn, wat heb ik daar veel zin in!

Wat zijn jouw creatieve voornemens voor 2017? Heb je specifieke projecten lopen, uitspattingen of verlangens op je lijstje staan? Laat hieronder je plannen achter, wie weet kunnen we elkaar inspireren!

Geef een reactie